کابل یکی از اتصالات کلی میباشد که سبب راهاندازی سیستمهای گوناگون میشود. در زندگی روزانه ما با انواع کابل که هر یک حاوی کارایی های صنعتی متفاوتی هم هستند، سر و کار داریم.
کابل افشان و کابل مفتولی از با اهمیت ترین و کارآمدترین کابل ها در قسمت های مختلف صنعتی میباشند. هر یک از این کابلها بایستی به درستی به کار گرفته شوند تا با کمترین حد مصرف انرژی بیشترین کارایی را داشته باشند.
ولی کابل افشان چیست و چه فرقی با کابل مفتولی دارد؟ البته کابل های افشان با کابل های افشان فرق هایی دارد و این دو مدل را باهم اشتباه نگیرید.
در این مطلب کوشش شده تا به این دو کابل اساسی صنعتی و فرق های آنها بیشتر پرداخته شود. بنابراین اگر در این مورد میخواهید بیشتر بدانید با ادامه مطلب زیر همراه باشید.
کابل های افشان چیست؟
پیش از ذکر فرق کابل افشان و مفتولی شما بایستی راجع به هر یک از آنها و خصوصیت هایشان بیشتر بدانید. کابل افشان خیلی منعطف و نرم است، به همین خاطر گاهی به آن کابل نرم هم گفته میشود.
منعطف بودن کابل موجب شده تا بتوان آن را به سادگی خم نمود و در بخش های مختلف با دسترسی کم و فاصله های اندک از آن استفاده نمود. مثل سایر کابلهای برق، این کابل نیز حاوی یک رسانا و عایق میباشد.
این کابل منعطف از دو یا چند سیم تکرشته افشان تولید شده است. پی وی سی از گونه پلیمر PVC/D در کابلهای سبک آمیزه تحت عنوان عایق استفاده میگردد. PVC از گونه پلیمر PVC/A هم برای کابلهای افشان قدرت تحت عنوان عایق مقاوم کاربرده میشود.
رساناهایی که در این گونه کابل کاربرده میشوند بایستی از جنس مس آنیل شده یا اندود باشند. همینطور قطر مفتولهای هر رسانا بایستی استاندارد و برابر باشد. مقاومت رسانا در ۲۲ درجه سانتیگراد نبایستی از حداکثر میزان معین شده بالاتر رود.
کارایی های کابل افشان
کابل های افشان را میتوان در درون انواع لوله مثل لوله خرطومی، زیر یا روی سازههای گچی استفاده نمود. کارایی های کابل افشان به طور کلی به شرح زیر میباشد:
- برای برقراری اتصالات در وسیله های برقی از این کابل بهره گرفته میشود.
- برای برقراری اتصال لوازم خانه و ماشینآلاتی که به صورت ثابت کابل به دوشاخه آنها وصل میشود.
- از این مدل کابل برای پمپ شناور چاههای عمیق بهره گیری میشود. در حقیقت برترین گزینه برای پمپهای آب کابلهای افشان میباشند.
- این یک کابل کاربردی برای سیم کشی ساختمانها به شمار میرود.
- این امر در نیروگاهها مرکز های پخش و مصرف خیلی پرکاربرد میباشد.
- با بهره از این کابل میتوان انرژی فضاهای باز ساختمانی را هم فراهم نمود.
در کل به علت انعطافپذیری و اتصالات متحرک این کابل یک انتخاب عالی برای تأسیسات صنعتی و ساختمانسازی به شمار میرود. از این کابل نمیتوان در طراحی و ساخت موتور بهره گیری کرد، چون مجزا بودن عایق آنها موجب بیشتر شدن حجم موتور میشود.
کابل های مفتولی چیست؟
کابل های مفتولی از چند رشته سیم مفتول تولید شده که در هم پیچیده شدهاند، به همین خاطر انعطافپذیری خیلی کمی دارد، ولی برخلاف انعطافپذیری کم جریان برق را به خوبی عبور میدهد.
از همین سو اسم های دیگری به اسم کابل خشک، سخت و تک لایه هم به آن اطلاق میشود. جنس رسانای کاربرده شده در این گونه کابل از فلز مس میباشد و با روکش پی وی سی عایق گردیده است.
کارایی های کابل مفتولی
- کابل های مفتولی را میتوان در زیر یا روی گچ دیوار بتنی و آجری به کار برد.
- برای فرستادن اطلاعات در فاصله های طولانی خیلی کارآمد میباشد.
- اگر کابل کشی به شکل افقی انجام شود بهره از کابل مفتولی امر شما را سریعتر و راحت تر خواهد کرد.
- این کابل ها را میتوان در درون یا خارج ساختمان، درون دیوار و همینطور زیرزمین نصب نمود.
- کابل های مفتولی در محوطه های خشک و مرطوب قابل استفاده میباشد.
- این مدل کابل کارایی صنعتی بسیاری دارد و از آن برای پخش برق نیروگاهها ساخت تابلو برق و همینطور کابل کشی در لولههای خرطومی، ساده و… بهره گیری میشود.
- در کل خوب است این کابل ها در نقاطی نصب شوند که امکان ایجاد ضربه های مکانیکی به شکل مستقیم وجود نداشته باشد.
فرق کابل افشان و مفتولی
برای نصب و راه انداختن سیستمهای گوناگون بایستی از کابلهای مختلف مثل افشان و مفتولی تحت عنوان اتصالات سیستم استفاده نمود. ولی چه کابلی متناسب اتصالات مد نظر شما میباشد؟
برای مطلع شدن و تصمیمگیری صحیح در این حوزه شما باید با فرق های اساسی این کابلها بیشتر آشنا شوید. در ذیل به تفاوتهای کلی دو کابل کاربردی یعنی کابل افشان و مفتولی اشاره گردیده است:
- کابل مفتولی نسبت به کابل افشان از انعطافپذیری خیلی کمتری مواجه است.
- کابل مفتولی نسبت به مدل افشان در مقابل خوردگی مقاومت بالاتری از خود نشان میدهند.
- مبلغ استفاده از کابل مفتولی خیلی اندک تر از کابل افشان میباشد.
- کابل های مفتولی به علت برخورداری از کمترین رشتهها کمتر دچار اتصالی میگردند.
- کابل مفتولی از فرمپذیری بسیاری روبرو است، ولی به علت اینکه پوسته این مدل کابلها از جنس مفتول میباشد، الکترونها راحت در سطح خارجی هادی جابهجا میگردند و این در طولانی مدت موجب میشود تا کابلها دچار شکنندگی گردند. ولی در کابلهای افشان به علت این که سطح خارجی سیم بیشتر میباشد، احتمال شکستگی خیلی افت پیدا خواهد کرد.
- کابل های افشان به علت انعطافپذیری نسبت به سیم مفتولی انتخاب متناسب تری برای بهره در لولههای خرطومی میباشد.
- به دلیل زیاد بودن مقاومت کابل مفتولی نسبت به کابل افشان بهره از آن در مسافتهای طولانی راحت تر است و کمتر دچار اتصالی مدار خواهد شد، چون در کابل مفتولی از رشتههای اندک تری استفاده شده و حتی رسانای آن هم به طور تکرشته است.
- کابل افشان در اماکنی که احتیاج به بهره از کابل متحرک میباشد یا کابل بایستی به صورت متناوب پیچانده شود، مثل پریزهای صنعتی سیار انتخاب مناسبتری خواهد بود.
- اگر قرار باشد که کابل روی زمین یا به شکل ثابت نصب شود، کابل مفتولی انتخاب برتری است.
برای خرید و اطلاع از قیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی ، چراغ خیابانی ژوپیتر ، چراغ خیابانی راکتی ، چراغ خیابانی ماژولا، پروژکتور ، ریسه های تزئینی ، سیم افشان و نایلون و کابل و لامپ های led ، کابل های مفتولی ، کابل های افشان در تهران
جهت خرید و اطلاع از فیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی ، چراغ خیابانی ژوپیتر ، چراغ خیابانی راکتی ، چراغ خیابانی ماژولا ، پروژکتور ، ریسه های تزئینی ، سیم افشان و نایلون و کابل های مفتولی و کابل های افشان و لامپ های led در تهران با کارشناسان صنایع روشنایی سنا تماس بگیرید.
-
چراغ های خیابانی راکتی
-
خرید چراغ خیابانی
-
چراغ خیابانی تنیسی
-
چراغ خیابانی تنیسی 50 وات
-
چراغ خیابانی ماژولا
دیدگاهتان را بنویسید